TALAIA. Visibilitzant projectes transformadors per a l’economia solidària i la sobirania alimentària

El Programa Talaia és una proposta en consorci de 4 organitzacions (ISF, Entrepobles, CERAI i Periferies) que treballen juntes des de fa anus en el marc de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del Pais València.

Conscients que gran part de les desigualtats que pateixen els països del sud s’han de l’impacte del sistema econòmic actual, que explota, exhaureix i despulla, empobrint territoris per a generar béns de consum, la ciutadania i els col·lectius de base vénen organitzant-se des de fa temps per a transformar des de l’arrel aquesta situació, posant en practica els aprenentatges de l’Economia Social i Solidària, la Sobirania Alimentària i l’Economia Feminista, disciplines que s’alimenten en gran part de paradigmes dels Pobles Indígenes i camperols del Sud.

Què projectes estan aportant a aquest nou sistema econòmic més sostenible i solidari a la Comunitat Valenciana? Com una Talaia, volem cercar-los, observar-los i relatar-los perquè puguen replicar-se.

Durant 12 mesos es proposa un treball col·lectiu que permeta:

  • Identificar almenys 10 experiències de projectes que a la Comunitat Valenciana, estan sorgint en clau transformadora: generant xarxes de col·laboració, transformant hàbits cap a la sostenibilitat i l’equitat, practicant noves formes de producció o transformació d’aliments, enfortint canals alternatius de comercialització, qüestionant relacions de poder, etc. Per a seleccionar-los, és tendra en compte l’equilibri territorial (Castelló, València i Alacant) i sectorial, tractant d’abastar la diversitat d’idees i propostes que es construeixen al voltant de la sobirania alimentària i l’economia solidària i feminista.
  • Produir de cadascun d’aquests projectes materials divulgatius en format escrit (almenys 10 articules, entrevistes, conversatoris, etc.) i en format audiovisual (5 vídeos), ressaltant aquells aspectes dels quals puguen extraure’s aprenentatges de transformació social.
  • Difondre aquests materials tant pels canals propis dels moviments socials com pels mitjans de comunicació generalistes, amb la finalitat que la societat valenciana es familiaritze amb aquestes pràctiques, recolzant-les i replicant-les.

Assoliments:
http://sobiranialimentariapv.org/apoderar-se-amb-laixada-de-sarai-farinas-i-patricia-dopazo/ 


Nom complet del projecte: TALAIA. Visibilitzant projectes transformadors per a l’economia solidària i la sobirania alimentària

Data inici: 01/02/2017

Data finalització: 31/01/2017

Pressupost total: 37.500 €

Entitats cofinanciadores: Generalitat Valenciana 2016: 31.000 €; Agrupació entitats: 6.500 €; Altres aportacions: 1.000 €.

Àrea geogràfica: Comunitat Valenciana

Organitzacions sòcies: CERAI, Entrepobles, ISF.

Persones participants: 20.239 persones