dimecres, desembre 1, 2021

QUI SOM

La Associació Solidaritat Perifèries del Món és una Organització no Governamental de Cooperació per al Desenvolupament laica, plural, progressista i independent, fundada en 2010.

Perifèries ens definim com a part de la societat civil organitzada i compromesa amb una acció política transformadora, capaç de guanyar per a tots els éssers humans la llibertat, la pau i la dignitat basades en la plena realització de tots els seus drets.

Amb aquest horitzó, apostem per contribuir al desenvolupament de consciència i opinió crítica de la ciutadania, tot acompanyant processos de participació democràtica i organització social des de la perspectiva i l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacionalista.

Per a açò, establim aliances fraternes amb els moviments socials del Nord i del Sud, tot enllaçant experiències i processos, amb el convenciment que els problemes globals de tots els pobles únicament es poden enfrontar de forma col·lectiva i des de la base.

Periferies Indigenes FotoPRATSiCAMPS 2

ON ESTEM

Perifèries és una entitat valenciana, amb presència activa en les diferents comarques del País Valencià. Al nostre territori enfoquem les nostres accions de mobilització social (sensibilització, educació per al desenvolupament, comunicació i incidència). També ací establim relacions amb col·lectius socials de base (organitzacions veïnals, de persones migrants, grups de consum, llauradores i llauradors, sindicats…) i participem en xarxes que aborden els mateixos problemes que volem resoldre.

Des d’aquest arrelament territorial participem també en experiències de treball estatals, europees i internacionals que ens permeten augmentar el nostre aprenentatge i l’impacte de les accions.

En l’àmbit de la solidaritat internacional, ens definim com una organització centrada en Amèrica Llatina –és a dir, concentrem les nostres accions de cooperació al desenvolupament a Amèrica Llatina–, on el nostre activisme ens ha portat a especialitzar-nos en el treball amb els pobles indígenes, teixint aliances polítiques amb les comunitats de base, les seues organitzacions representatives i altres col·lectius que els recolzen.