SUDTERRANI. La memòria de la Terra.

Els Pobles Indígenes d’Amèrica Llatina han sigut part fonamental i eix central del nostre treball. Amb ells hem aprés sobre l’arrel de problemàtiques globals i també sobre l’essència de les solucions.

En aquest projecte és plantejat aprofundir i difondre aquests aprenentatges, fonamentals no solament per a seguir donant a conéixer les problemàtiques i formes de vida dels Pobles Indígenes, sinó també per a enriquir a la societat civil organitzada de la Comunitat Valenciana.

La crisi global (social, ambiental, econòmica i de valors) ens afecta per igual al Nord i al Sud, i són molts els aspectes sobre els quals incidir que convergeixen amb altres cultures, on l’enteniment i les aliances són molt valuoses. Entenem que la millor manera de fer-ho és relacionant aquests sabers i aprenentatges amb els sabers de la nostra cultura i el nostre territori, concretament els més invisibilitzats: els relacionats amb les dones i amb el món rural.

En aquest sentit, el projecte ho ha abordat a través de:

  • Una recerca Acció Participativa (IAP) amb dones del Nord i del Sud (valencianes i equatorianes), en la qual s’identifiquen, estudien i sistematitzen els sabers tradicionals relacionats amb les cures, les relacions harmòniques amb la naturalesa, la cultura i el territori i la tolerància i solidaritat amb altres cultures
  • L’enfortiment organitzatiu i la formació dels col·lectius i associacions de la Comunitat Valenciana per a la solidaritat internacional des d’un enfocament de gènere, amb pertinència cultural i per a la conservació mediambiental.
  • Sensibilització a la ciutadania de la Comunitat Valenciana referent als temes tractats en el projecte amb la realització de la VIII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena

Assoliments:

  • 2 Publicacions: estudis dones rurals Equador i PV
  • VIII Mostra Itinerant de Cinema i Video Indígena
  • Activitats diverses

Nom complet del projecte: SUDTERRANI. La memòria de la Terra. Intercanviant sabers, experiències i capacitats entre els Pobles Indígenes d’Amèrica Llatina i les organitzacions socials de la Comunitat Valenciana.

Data inici: 01/11/2015

Data finalització: 27/04/2017

Pressupost total: 77.537,65 €

Entitats cofinanciadores: Generalitat Valenciana 2014: 59.928,76 €; Altres aportacions: 17.608,89 €

Àrea geogràfica: Comunitat Valenciana

Organitzacions sòcies: EntreIguales València