VIII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena

La Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena arriba a la seua vuitena edició.

Entre els dies 18 i 21 de maig se celebrarà la VIII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena del País Valencià, organitzada per l’Associació Perifèries i l’Associació Entreiguales, amb el suport de la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI) i la col·laboració d’altres organitzacions socials del País Valencià.

La Mostra tracta d’acostar la realitat dels pobles indígenes a la societat valenciana a través dels treballs realitzats per creadors indígenes, amb la participació de les seues comunitats i organitzacions. Les sessions de vídeo es completaran amb espais per al diàleg i la tertúlia amb convidades d’Amèrica Llatina.

Enguany porta per títol Descolonitzant les Resistències i està dedicada a les defensores i defensors dels béns naturals, aqueixes persones que des de la seua cosmovisió i maneres pròpies posen el cos per a detenir la destrucció de la Mare Terra. Tindrem com convidades a Mabel Cinquè del poble Nasa de Colòmbia, comunicadora del Consell Regional Indígena del Cauca -CRIC-, i a Roxana Mucú del poble maia q’ueqchi’ de Guatemala, realitzat de documentals i treballs de ficció per a la Xarxa de Realitzadors Tz’ikin i Tz’ikin Et Vé i altres convidades d’organitzacions socials del País Valencià i Centreamèrica que participaran en les taules i debats posteriors a la passada de les pel·lícules i vídeos.

L’esdeveniment se celebrarà en paral·lel en les ciutats d’Alacant, Castelló, Sagunt i València.

En el nostre Facebook https://www.facebook.com/associacioperiferies, podreu trobar tota la informació i ús enviem en adjunt la programació.

Ús demanem que ens recolzeu en la difusió d’aquesta activitat amb els vostres contactes i xarxes socials i us convidem a participar en els vostres territoris.

València

El programa de València es divideix en dues sessions: dimecres 18 (cinemes Aragó) i dissabte 21 de maig (Ca Revolta).

ACCEDIR Al PROGRAMA VALÈNCIA

Castelló de la Plana

El programa de Castelló de la Plana es divideix en tres sessions: dijous 19, divendres 20 i dissabte 21 en el Museu de Belles Arts.

ACCEDIR Al PROGRAMA CASTELLÓ

Alacant

El programa d’Alacant es divideix en tres sessions: dijous 19, divendres 20 i dissabte 21 en la Seu Universitària.

ACCEDIR Al PROGRAMA ALACANT

Sagunt

El programa de Sagunt és una sessió el dijous 19 en el Casal Jove del Port.

ACCEDIR Al PROGRAMA SAGUNT