RESUM: Suport al reconeixement i l’aplicació dels drets dels pobles indígenes de Guatemala al territori

L’objectiu general planteja l’enfortiment i consolidació dels processos d’apoderament dels pobles indígenes, el qual s’està realitzant des de la cosmovisió del poble ixil, per mitjà del rescat de les seues pràctiques culturals, la seua relació amb la mare terra i el rescat de llavors criolles i formes de consum tradicional a través del treball en cinc eixos:

  • – Suport a les iniciatives de producció agrària orgànica segons criteris de sostenibilitat mediambiental, social, econòmica i cultural i d’equitat de gènere.
  • – Instal·lació de tecnologies apropiades per al sanejament ambiental i millora de la productivitat agrària.
  • – Instal·lació de tecnologies apropiades per al maneig sostenible dels recursos naturals i millora de la salut comunitària.
  • – Diagnòstic de salut comunitària i ambiental i enfortiment Comissions de Salut, Dona i Joves per a l’aplicació efectiva del dret a la salut i avançar cap l’autodesenvolupament i l’apoderament de les dones.
  • – Difusió d’informació i coordinació de comunitats indígenes de Guatemala per a l’aplicació efectiva del dret al territori i drets col·lectius.

Nom complet del proyecto: Suport al reconeixement i l’aplicació efectiva dels drets dels pobles indígenes de Guatemala al territori, a la sobirania alimentària i a la salut

Informació detallada del projecte en: https://periferies.org/ca/sobirania-alimentaria/projectes/guatemala/182-suport-al-reconeixement-i-l-aplicacio-efectiva-dels-drets-dels-pobles-indigenes-de-guatemala-al-territori-a-la-sobirania-alimentaria-i-a-la-salut