RESUM: Acompanyament als pobles indígenes de Guatemala en l’exercici dels seus drets al territori

L’objectiu específic del projecte és l’augment de capacitats dels pobles indígenes del Departament del Quiché per a l’aplicació efectiva dels seus drets al territori, a la sobirania alimentària i a la salut des de principis d’igualtat i segons la seua pròpia cosmovisió. Per a açò, el projecte consta de cinc components essencials, concatenats i complementaris entre si:

– Suport a les iniciatives de producció agrària orgànica segons criteris de sostenibilitat mediambiental, social, econòmica i cultural i d’equitat de gènere.

– Instal•lació de tecnologies apropiades per a millora de la salut comunitària i maneig sostenible dels recursos naturals.

– Enfortiment de les capacitats de l’estructura organitzativa de CEKUXE.

– Difusió d’informació i coordinació de comunitats indígenes del Departament del Quiché amb altres comunitats indígenes de Guatemala per a l’aplicació efectiva del dret al territori, els béns naturals i drets col•lectius.

– Protecció internacional de líders i lideresses indígenes del Departament del Quiché enfront d’atacs i amenaces pel seu treball en defensa dels drets dels pobles indígenes.

Informació detallada del projecte en: https://periferies.org/ca/sobirania-alimentaria/projectes/guatemala/180-acompanyament-als-pobles-indigenes-de-guatemala-en-l-exercici-dels-seus-drets-al-territori