Guatemala, l’eterna primavera segrestada

📣El dimarts 25 de maig us convidem a la Taula debat: “Processos comunitaris de defensa del territori i acompanyament internacional”
🎬 + Projecció del documental “Guatemala, l’eterna primavera segrestada”
🕠 HORA: 18h (Estat Espanyol); 10AM (Mesoamèrica)
ON: Webinar Zoom
👇 INSCRIU-TE ACÍ 👇
Taula debat “Processos comunitaris de defensa del territori i acompanyament internacional”
L’actual sistema globalitzador se sustenta sobre una producció i un consumisme il·limitat en un planeta amb recursos limitats. Per a mantenir aqueix cicle sense fi és necessari l’extracció constant dels cada vegada més escassos recursos naturals. Molts països de Mesoamèrica posseeixen abundants recursos, com a rius, minerals o fusta, que resulten molt atractius per a grans empreses extractivistes. Això genera contaminació, violència i desterrament de les comunitats on es genera l’activitat. Enfront d’això, les comunitats resisteixen i s’enfronten a les grans empreses extractives per a defensar les seues terres ancestrals i els béns naturals comuns. S’analitzarà la situació dels DESCA a Guatemala, emfatitzant la problemàtica específica de les dones i els pobles indígenes, i el paper comunitari en la defensa dels béns comuns naturals, i com des de les organitzacions de solidaritat internacionalista podem acompanyar aquests processos i les seues lluites.
Presenta:
Nuria Pascual. Perifèries del Món
Amb la intervenció de:
Victoria Ramírez Defensora Drets Humans – San Rafael de las Flores (Guatemala)
Lydia Arteaga. Tècnica de Cooperació al Desenvolupament – Perifèries del Món
Organitzen: Perifèries del Món, Entrepobles i Màster Interuniversitari en Cooperación al Desenvolupament – Especialitat Sostenibilidad Ambiental UA
Financia: Ajuntament d’Alacant
Més informació: alacant@periferies.org