Estratègia de Cooperació a Equador 2017 – 2021

En les pàgines que segueixen es resumeix l’estratègia 2017 – 2021 de l’Associació PERIFÈRIES a l’Equador, país amb el qual hem establit una de les relacions més sòlides d’agermanament, i al que ens acostem de la mà també de col·lectius de persones equatorianes que resideixen en el nostre país.

El document és la culminació d’un procés d’identificació i disseny en el qual les organitzacions locals equatorianes i les organitzacions de persones migrades amb les quals col·laborem, han participat directament juntament amb els equips tècnics de PERIFÈRIES tant sobre el terreny com en el País Valencià.

El resultat és un document programàtic plurianual que estableix els objectius, prioritats i línies d’intervenció fonamentals de l’associació a l’Equador per als pròxims anys. En síntesi, aquest treball consistirà en el suport, acompanyament i enfortiment organitzatiu dels pobles indígenes equatorians en la construcció del Sumak Kawsay (Bon Viure), com a concreció de la seua proposta integral de desenvolupament, que inclou també l’autogestió dels seus territoris autònoms, i la plena participació en les institucions i altres espais de la vida social del país, des d’un enfocament intercultural.

La programació per a l’Equador s’emmarca, al seu torn, en l’estratègia general de l’associació per a l’esmentat període 2017 – 2021, de la qual representa un desenvolupament sectorial. Aquesta articulació amb la resta de processos de qualitat previstos en l’associació permet combinar en un pla coherent accions tant de cooperació com de visibilitat –sensibilització i informació de l’opinió pública- i millora de la gestió i avaluació. A més, el treball en el país es completa amb una línia específica de codesenvolupament, que està continguda en l’Estratègia de Codesenvolupament 2017 – 2021 de PERIFÈRIES.

DESCARREGAR: ESTRATÈGIA A EQUADOR. 2017 – 2021. Sumak Kawsay, autogestió territorial i participació democràtica dels pobles indígenes